Zmysel tohto blogu

Home / Zmysel tohto blogu

Keďže v Afrike každých 60 minút ubehne jedna hodina, je dôležité na Slovensku konečne vyriešiť nekonečnú dilemu zdravého a hlavne praktického, každodenného stravovania. Nebudem sa tu tváriť ako šéfkuchár z Alcronu, ale s istým nadhľadom a miernym vtipom chcem docieliť zdravšie fungovanie aj pre bežného človeka, nakoľko pekných a vážnych blogov je dnes plno.

Ono totiž tie dnešné recepty a blogy, ktoré na nás skáču pomaly z každého rohu, sú preplnené krásnymi, ale väčšinou v praxi absolútne nepoužiteľnými receptami. Česť výnimkám.

Muž v kuchyni je tu, aby priniesol návod, prípadne inšpiráciu, ako variť naozaj každý deň a nezblázniť sa z toho. Muž v kuchyni totiž vie, aké to je pracovať 8-10 hodín denne, mať manželku, dve tri deti a koníčky.

Recepty sú koncipované na ten najzákladnejší základ ako sú raňajky, obedy a večere. Nie je nutné dodržiavať poradie, stačí si vybrať to, na čo má človek zrovna chuť a nechať sa inšpirovať. A čo je najlepšie, kaloricky sú postavené tak, aby tam bol priestor na čokoľvek medzitým. Naozaj čokoľvek. A ruku na srdce, každý z nás si dopraje, keď sa nikto nedíva.

A ešte niečo. Veľkosť porcií si môže každý prispôsobiť podľa osobných preferencií. Stačí mať základy zdravého odhadu a rozumu. Tie, porcie, ktoré nájdete na tejto stránke počítajú s tým, že ich bude jesť muž, ktorý má sedavé zamestnanie, 180cm a 80kg.

Či budú chutiť aj vám, sa nechám prekvapiť milým komentárom, prípadne návrhom na zlepšenie na Facebooku alebo Instagrame.

Dosť, ale bolo rečí. Šup, šup do sekcie recepty a dobrú chuť.