FOODBLOG – ako začať? Tipy a rady

FOODBLOG – ako začať? Tipy a rady

Mať v dnešnej dobe foodblog je veľmi jednoduché. Každý už má dnes mobil s foťákom, prístupom na internet a vlastným účtom na sociálnej sieti. Ak si si myslel, že ti to bude stačiť, tak možno. Veľa záleží na tom, čo od svojho blogu očakávaš.

Ak ti stačí byť blogerom, ktorý zapadne v záplave tisícov podobných, tak ti tie 3 veci stačiť budú. Ak si ale chceš vybudovať kvalitný foodblog, ktorý budú ľudia pravidelne navštevovať a ktorý bude mať veľký dosah, tak to rozhodne stačiť nebude.

Ja osobne som začínal v roku 2019 s osemnástimi receptami, troma kategóriami na webe a návštevnosťou 45 ľudí mesačne. Dnes, myslím tým rok 2022, tam mám už cez 200 receptov, rozdelených v 19 kategóriach a pravidelnú návštevnosť cez 10tis. unikátnych užívateľov mesačne. A to vôbec nepočítam sociálne siete. A zvládol som to takmer sám bez toho, aby mi na stránku prispievalo ďalších X registrovaných užívateľov, prípadne za mnou stál akýkoľvek marketingový tím, ktorý by vymýšľal pravidelné kampane. Pomoc som samozrejme potreboval, ale k tomu sa vrátime.

Všetko, čo v tejto knihe nájdeš sú moje osobné skúsenosti, ktoré som získal počas mojej kariéry foodblogera. Keby som mal niekoho, kto mi toto všetko povie už na začiatku, začal by som inak. Ale nemal som a tak som sa učil na vlastných chybách.

Ukážem ti krok po kroku, ako mať vlastný FOODBLOG a všetko, čo potrebuješ vedieť k tomu, aby si s ním mohol byť nielen spokojný, ale aj úspešný.

Do detailu rozoberieme ako s foodblogom začať, na čo si dať pozor a čomu venovať náležitú pozornosť a čas. Pobavíme sa o tom, ako to bude s varením jedla, fotením jedla, či si vybrať doménu alebo či ti budú stačiť len sociálne siete a hlavne to, na čo sa pripraviť, keď to budeš mať všetko hotové…

Priprav sa však určite na to, že práca na foodblogu je nikdy nekončiaci proces. S foodblogom je to ako s kapelami. Väčšina kapiel neuspeje nie kvôli tomu, že sú slabé a zlé, ale kvôli tomu, že sa rozpadnú. Veľa foodblogerov skončilo skôr, než mohol akýkoľvek úspech prísť. Nestačí len, že ťa baví variť a máš pár obľúbených receptov. Jednoducho nestačí.

KRÁTKE UKÁŽKY Z EBOOKU: