Sedliacka fazuľová polievka

Sedliacka fazuľová polievka

Sušená fazuľa – 250 g

Polievková zelenina – mrkva 4 ks, petržlen 2 ks, zeler (trochu), cesnak 2 strúžiky, cibuľa 1ks

Zemiaky – 6 väčších kusov

Údené bravčové mäso – 300 g

Voda – 1l + na namočenie fazule

Soľ, Čierne korenie

AKO NA TO:

Rýchla a zdravá polievka z fazúľ a údeného mäsa za 30 minút

Polievka z fazúľ a údeného mäsa je výborná, sýta a zdravá. Príprava zaberie len 30 minút, ale nezabudni si fazuľu vopred namočiť na 12 hodín do vody. 🙂

(pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Potrebné Ingrediencie a Postup

  • Dva hrnce: V jednom hrnci uvar fazuľu s nakrájaným údeným mäsom. Dávaj pozor na množstvo vody, malo by jej byť len tesne nad fazuľami.
  • Varenie fazule: Var približne 20 minút, kým fazuľa nezmäkne.
  • Polievková zelenina a zemiaky: V druhom hrnci uvar nakrájanú polievkovú zeleninu a zemiaky. Nezabudni osoliť vodu v oboch hrncoch. Var rovnako dlho ako fazuľu.

Rozmixovanie a Dokončenie Polievky

  1. Mixovanie zeleniny: Obsah hrnca so zeleninou rozmixuj, ale nie úplne najemno – nechaj kúsky zeleniny cítiť.
  2. Pridanie fazule a mäsa: Prelej do hrnca uvarenú fazuľu s mäsom. Preto bolo potrebné menej vody, aby polievka nebola príliš riedka. Ak je voda navyše, postupne ju prilievaj podľa požadovanej hustoty.

Dochutenie

Na záver pridaj trochu korenia a podľa chuti aj chilli. 😉

Dobrú chuť!

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

175 kcal, tuky 3 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 20 g, vláknina 8 g

POLIEVKA JE ZÁKLAD: