Sušená fazuľa – 250 g
Polievková zelenina – mrkva 4 ks, petržlen 2 ks, zeler (trochu), cesnak 2 strúžiky, cibuľa 1ks
Zemiaky – 6 väčších kusov
Údené bravčové mäso – 300 g
Voda – 1l + na namočenie fazule
Soľ, Čierne korenie
AKO NA TO:
Rýchla a zdravá polievka z fazúľ a údeného mäsa za 30 minút
Polievka z fazúľ a údeného mäsa je výborná, sýta a zdravá. Príprava zaberie len 30 minút, ale nezabudni si fazuľu vopred namočiť na 12 hodín do vody. 🙂
(pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Potrebné Ingrediencie a Postup
- Dva hrnce: V jednom hrnci uvar fazuľu s nakrájaným údeným mäsom. Dávaj pozor na množstvo vody, malo by jej byť len tesne nad fazuľami.
- Varenie fazule: Var približne 20 minút, kým fazuľa nezmäkne.
- Polievková zelenina a zemiaky: V druhom hrnci uvar nakrájanú polievkovú zeleninu a zemiaky. Nezabudni osoliť vodu v oboch hrncoch. Var rovnako dlho ako fazuľu.
Rozmixovanie a Dokončenie Polievky
- Mixovanie zeleniny: Obsah hrnca so zeleninou rozmixuj, ale nie úplne najemno – nechaj kúsky zeleniny cítiť.
- Pridanie fazule a mäsa: Prelej do hrnca uvarenú fazuľu s mäsom. Preto bolo potrebné menej vody, aby polievka nebola príliš riedka. Ak je voda navyše, postupne ju prilievaj podľa požadovanej hustoty.
Dochutenie
Na záver pridaj trochu korenia a podľa chuti aj chilli. 😉
Dobrú chuť!
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
175 kcal, tuky 3 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 20 g, vláknina 8 g