Čili olej a cesnakovo-rozmarínový olej

Čili olej a cesnakovo-rozmarínový olej

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Olivový olej

Repkový olej

Cesnak + čerstvý rozmarín

Sušené čili

AKO NA TO:

Ako pripraviť ochutené oleje: Čili a olej s cesnakom a rozmarínom

Pre oba ochutené oleje je postup podobný.

Príprava oleja s cesnakom a rozmarínom:

  1. Pripravte cesnak a rozmarín: Ošúpte cesnak a nakrájajte ho na hrubé plátky.
  2. Ohrev repkového oleja: Zohrejte repkový olej na strednú teplotu.
  3. Pridajte cesnak a rozmarín: Pridajte nakrájaný cesnak a vetvičky rozmarínu do oleja. Keď sa začnú piecť, odložte bokom a nechajte vychladnúť.
  4. Chuť cesnaku: Nechcete, aby cesnak zhorkol, ide len o to, aby uvoľnil chuť, takže opatrne.

Príprava čili oleja:

  1. Sušené čili: Vložte sušené čili na suchú panvicu a nechajte zohriať.
  2. Pridanie repkového oleja: Až čili zohrejete, prilejte repkový olej, premiešajte a opäť odstavte a nechajte vychladnúť.

Kombinácia s extra panenským olivovým olejom:

  1. Preliatie do nádob: Oba ochutené oleje prelejte do pripravených nádob.
  2. Zmiešanie s olivovým olejom: V pomere 1:1 zrieďte oba ochutené oleje s extra panenským olivovým olejom.
  3. Ponechajte cesnak a rozmarín: Pre lepší efekt ponechajte tiež cesnak s vetvičkami rozmarínu v nádobách.

Dôležitá poznámka: Olivový olej nezohrievajte, je určený pre studenú kuchyňu a ohrevom sa môže znehodnotiť. Repkový olej je naopak určený pre tepelné úpravy a má, podobne ako olivový olej, veľmi dobrý pomer Omega-3 mastných kyselín.

Užívajte si svoje domáce ochutené oleje vo svojich obľúbených receptoch!

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

41 kcal, tuky 5 g, bielkoviny 0 g, sacharidy 0 g, vláknina 0 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

VYSKÚŠAJ AJ OSTATNÉ OMÁČKY/DIPY: