Majo Dižon

Majo Dižon

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Olivy čierne – 50 g

Cherry paradajky – 6 ks

Hlávkový šalát – 6 listov

Kapary – podľa chuti

Biely jogurt gréckeho typu – 2 PL

Majonéza – 1 PL

Dijonská horčica – 0,5 PL

Soľ, Čierne korenie, Olivový olej

AKO NA TO:

Moja nová najobľúbenejšia príloha. Hlavne vďaka zálievke, podľa ktorej vznikol aj názov. MAjonéza-JOgurt a „dižonská“ horčica. V tomto istom pomere si toho vieš urobiť koľko chceš. Dozdobíš trochou čierneho korenia.

Zeleninu len nakrájaš, osolíš, poleješ trochou olivového oleja, premiešaš a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

271 kcal, tuky 24 g, bielkoviny 6 g, sacharidy 8 g, vláknina 4 g


TIP: kapary môžeš použiť aké chceš, tieto veľké boli zrovna v akcii 🙂 na Cypre dokonca jedia aj stonku rastliny kapary s listami, takže kľudne aj tie 🙂

PS: vyskúšaj aj iné šaláty alebo kľudne aj inú omáčku 😉