Hríbovo-syrová omáčka

Hríbovo-syrová omáčka

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Sušené hríby – za hrsť

Balkánsky syr – 200 g

Čierne korenie

Pažítka

AKO NA TO:

Dokonalá omáčka ku grilovanému mäsu má svoje meno. Je to táto lahodná a jednoduchá hríbovo-syrová, ktorú ani nemusíš ničím zahusťovať.

Sušené huby namočíš do vody. Ale nedávaj jej zbytočne veľa, budeš mať riedku omáčku. Necháš odstáť 1-2 hodiny.

Huby, tak ako sú, dáš variť. Áno, v tej troche vody. Nadrobíš balkánsky syr a varíš spolu na miernej teplote. Ak bude teplota vysoká a budeš variť prudko, vytvoria sa ti mini hrudky, ale ani to nevadí. Na záver aj tak rozmixuješ, aby si tam nemal veľké kúsky húb.

No a máš hotovo!

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

165 kcal, tuky 10 g, bielkoviny 9 g, sacharidy 8 g, vláknina 2 g


TIP: ak sa ti podarí príliš riedka, môžeš zahustiť pridaním a rozmixovaním uvareného zemiaku 😉

PS: priprav si to aj s touto fantastickou panenkou upečenou v pahrebe 😉