Panenka upečená v pahrebe

Panenka upečená v pahrebe

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Bravčová panenka – 750 g

Soľ, Cesnak, Čierne korenie, Tymián

Repkový olej

Alobal

AKO NA TO:

Chceš zahviezdiť na ďalšej grilovačke? Alebo si len tak pochutnať na lahodnej bravčovej panenke? Si na správnom mieste. Ukážem ti totiž jednoduchý a fantasticky úžasný recept, ktorý som vymyslel, lebo som na chate nevedel nájsť rošt na gril. 😀 Dokonca si ju môžeš pripraviť aj doma v trúbe. Tam by som ti ale odporučil tento postup, lebo ho mám vyskúšaný a funguje perfektne. Aj keď varím vo svokrinej kuchyni. 😉

Panenku si rozdelíš na štyri, približne rovnaké kúsky. Pozdĺžne prekrojíš, aby si mohol naplniť cesnakom a tymiánom. Po obvode potrieš olejom, osolíš, okoreníš, zabalíš jednotlivo do pripraveného alobalu a necháš celú noc v chladničke. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Pripravíš si pahrebu. Ak si to ešte nerobil, je to jednoduché. Necháš naraz zhorieť veľa dreva, uhlíky potom ho rozhrabeš, vložíš tam mäso v alobale a zahrabeš naspäť uhlíkmi. Necháš 8-10 minút max.! Toto je dôležité, aby si panenku nemal suchú a gumovú. A je dôležité aj to, aby si tam nevkladal mäso priamo z chladničky. Najmenej 2 hodiny pred pečením ho vyber a nechaj ho pri izbovej teplote.

Ja sa riadim tým, že ak ideme hneď jesť, nechám ju tam 10 minút. Ak ideme jesť až tak za pol hodinu, nechám ju v pahrebe len 8 minút, pretože potom bude ešte pol hodinu zabalená v alobale a trošku „dôjde.“ Ako napr. mne na fotke. Garantujem ti, že zostala aj napriek tomu krásne šťavnatá.  

A ešte, keď si to nakombinuješ s touto fantastickou hríbovo-syrovou omáčkou… To len bude paráda!

Dobrú chuť.

TIP: odporúčam k tomu batáty alebo nejaký jednoduchý šalát 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu bez prílohy:

234 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 31 g, sacharidy 0 g, vláknina 0 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIE DOBRÉ OBEDY: