Sendvič z nedeľného obeda

Sendvič z nedeľného obeda

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Čerstvý alebo opečený chlieb – 100 g

Kuracie mäso z obeda – 50 g

Cibuľa – 1/2 ks

Cesnak – 2 strúžiky

Cherry paradajky – 10 ks

Citrón/Limetka

Soľ, Čierne korenie, Repkový olej, Petržlenová vňať

AKO NA TO:

Určite to poznáš. Upečieš v nedeľu kura (napr. takto), rodina zje prsia, stehná, krídla… no a čo s tým zbytkom? Určite to rád objedáš, ale ak si to chceš spríjemniť a ozvláštniť, mám tu pre teba tip, ako z toho urobiť ďalší plnohodnotný obed alebo aj večeru. Dokonca to môžeš pripraviť aj pre hostí, keď budete grilovať. Na ohni opečený chlieb bude ešte lepší.

Cibuľu a cesnak nakrájaš nadrobno a opečieš na oleji. Pridáš rozpolené cherry paradajky a spolu opekáš, kým ti nezmäknú. Na záver pridáš nasekanú petržlenovú vňať a pokvapkáš šťavou z citróna alebo limetky.

Mäso rukou natrháš a podávaš ako na obrázku.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

442 kcal, tuky 8 g, bielkoviny 20 g, sacharidy 70 g, vláknina 5 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: