Zapečená krkovička s kyslou kapustou

Zapečená krkovička s kyslou kapustou

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Bravčová krkovička (s kosťou či bez) – 4 steaky

Kyslá kapusta – 2×500 g balenie

Smotana, sladká 33% – 250 ml

Cesnak – 4 strúžiky

Soľ, Čierne korenie, Repkový/Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Máš pred sebou ďalší jednoduchý recept, ktorý pripravíš v podstate v jednom pekáči.

Mäso osolíš, okoreníš, potrieš pretlačeným cesnakom a necháš aspoň 12 hodín naložené. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Pekáč potrieš tenkou vrstvou oleja, vyložíš kapustou, položíš mäso a zakryté pečieš 45 min. na 160°.

Potom podleješ smotanou a odokryté zapekáš na 180° ďalších 15min. a máš hotovo.

Môžeš podávať so zemiakmi, ale aj s ryžou.

Dobrú chuť.

PS: s ryžou ti to bude trochu pripomínať Koložvársku kapustu

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

481 kcal, tuky 33 g, bielkoviny 34 g, sacharidy 11 g, vláknina 5 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: