Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Mleté hovädzie mäso – 500 g

Kyslá kapusta – 1 kg

Ryža – 250 g (1 hrnček)

Voda – 1:1 s ryžou

Smotana, 33% – 250 ml

Smotana, kyslá – 250 g

Cibuľa – 2 ks

Repkový/Slnečnicový olej

Soľ, Čierne korenie, Paprika, Rasca

AKO NA TO:

Naša dobrá klasika, na ktorú má každý svoj vlastný pozmenený recept. 🙂

Cibuľu si nakrájaš najemno a podusíš na oleji. Pridáš mäso, soľ, korenie, papriku, rascu a chvíľu podusíš, kým mäso nepustí šťavu. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Pridáš ryžu a vodu, znovu osolíš a podusíš, kým sa voda nevpije. Ryža bude ešte mierne tvrdá, ale to je dobre. Takú ju chceš, pretože ti dôjde pri pečení.

Vymastený pekáč vrstvíš nasledovne: kapusta – mäso s ryžou – kapusta – mäso s ryžou atď., koľko vrstiev ti vyjde.

Obe smotany zmiešaš dohromady a poleješ nimi navrstvenú zmes.

Pečieš zakryté 20min. na 200° a potom ďalších 20-25min. zapekáš odokryté.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

392 kcal, tuky 27 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 24 g, vláknina 3 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: