ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Paprika – 2ks
Ryža – 250g (1 hrnček)
Fazuľa červená – 1 plechovka
Olivy čierne – 50 g
Cesnak – 2 strúžiky
Cibuľa červená – 1 ks
Paradajkový pretlak (malé balenie) – 1 ks
Voda – 300 ml
Balkánsky syr – 250 g
Soľ, Čierne korenie, Olivový olej
AKO NA TO:
Ukážem ti jeden ideálny letný recept na obed alebo večeru.
Začneš tým, že si trúbu predhreješ na 180°.
Papriky rozrežeš po dĺžke na polovicu a vnútro vyrežeš tak, aby ti zostala stopka. Nie je to len pre efekt. Nebude ti z nej potom nič vypadávať. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Ryžu uvaríš v osolenej vode. Medzitým si pripravený pekáč pomastíš olejom, pridáš čerstvú nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
Ryžu zleješ a za horúca vysypeš do pekáča. Cibuľa s cesnakom a olejom sa ti rozvoňajú a primiešaš fazuľu (bez nálevu).
Paradajkový pretlak premiešaš s vodou, privedieš k varu a naleješ na pripravenú zmes. Premiešaš a podľa potreby osolíš a okoreníš.
Zmesou naplníš pripravené papriky a umiestniš ich spolu so zbytkom zmesi v pekáči.
Dáš zapiecť v programe „Horný gril a fúkanie“ na 20 minút a máš hotovo.
Na tanieri podávaš posypané balkánskym syrom.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
499 kcal, tuky 17 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 67 g, vláknina 6 g