Plnená paprika (trochu inak)

Plnená paprika

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Paprika – 2ks

Ryža – 250g (1 hrnček)

Fazuľa červená – 1 plechovka

Olivy čierne – 50 g

Cesnak – 2 strúžiky

Cibuľa červená – 1 ks

Paradajkový pretlak (malé balenie) – 1 ks

Voda – 300 ml

Balkánsky syr – 250 g

Soľ, Čierne korenie, Olivový olej

AKO NA TO:

Ukážem ti jeden ideálny letný recept na obed alebo večeru.

Začneš tým, že si trúbu predhreješ na 180°.

Papriky rozrežeš po dĺžke na polovicu a vnútro vyrežeš tak, aby ti zostala stopka. Nie je to len pre efekt. Nebude ti z nej potom nič vypadávať. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Ryžu uvaríš v osolenej vode. Medzitým si pripravený pekáč pomastíš olejom, pridáš čerstvú nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

Ryžu zleješ a za horúca vysypeš do pekáča. Cibuľa s cesnakom a olejom sa ti rozvoňajú a primiešaš fazuľu (bez nálevu).

Paradajkový pretlak premiešaš s vodou, privedieš k varu a naleješ na pripravenú zmes. Premiešaš a podľa potreby osolíš a okoreníš.

Zmesou naplníš pripravené papriky a umiestniš ich spolu so zbytkom zmesi v pekáči.

Dáš zapiecť v programe „Horný gril a fúkanie“ na 20 minút a máš hotovo.

Na tanieri podávaš posypané balkánskym syrom.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

499 kcal, tuky 17 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 67 g, vláknina 6 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIE DOBRÉ OBEDY: