Klasické pečené kura

Klasické pečené kura

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Kura, celé – 1 ks

Soľ + prípadne akékoľvek koreniny podľa tvojej chuti

Príloha:

Zemiaky – 8 ks

Mrkva – 8 ks

Cibuľa – 2 ks

Repkový alebo Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Ukážem ti jednoduchý spôsob, ako upiecť kura. Vložíš ho nezakryté do trúby predhriatej na 180°, pečieš 80 min. a máš hotovo.

Tak jednoduché to je. Kura nebude suché, mäso bude jemné a koža bude krásne chrumkavá. A mám tip aj na prílohu, ako zabiť dve muchy jednou ranou.  (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Nakrájané zemiaky a zeleninu vložíš do pomasteného pekáča, osolíš a pečieš 60 min. na 180°. Takže pridáš po 20 min. pečenia kuraťa. 😉

Zeleninu pokvapkaj olejom alebo výpekom z kuraťa.

Prajem dobrú chuť.

PS: chrbát ober, je tam ešte dosť mäsa a priprav si takýchto jednoduchý sendvič z nedeľného obeda

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

472 kcal, tuky 20 g, bielkoviny 33 g, sacharidy 39 g, vláknina 9 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIE DOBRÉ OBEDY: