Morčacie prsia so špenátom a syrom

Morčacie prsia so špenátom a syrom

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Morčacie prsia – 400 g

Špenát mrazený – 400 g (ak čerstvý, tak celú vaničku/balenie)

Eidam/Gouda 45% – 50 g

Cesnak – 1 strúžik

Mlieko 3,5% – 100 ml

Soľ, Čierne korenie, Olivový olej, Repkový olej

AKO NA TO:

Toto je vynikajúci low-carb recept, alebo ak hľadáš ľahký a nenáročný obed, si opäť na správnom mieste.

Na troche olivového oleja speníš na väčšie kúsky nakrájaný cesnak. Opatrne, aby ti nezhorkol. Pridáš špenát, podleješ mliekom, osolíš, okoreníš a za občasného miešania dusíš na miernej teplote odokryté, aby sa ti odparila všetka voda.

Morčacie prsia si medzitým nakrájaš na pásiky, ktoré prudko na repkovom oleji zo všetkých strán orestuješ. Budeš ich ešte zapekať, tak ich neprepeč až príliš, inak to bude strašne suché. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Špenátom vylož zapekaciu misu, polož kúsky mäsa, polej prípadným výpekom, zasyp nastrúhaným syrom a daj zapiecť v režime horný gril a fúkanie pri 180° cca 12-15 min.

Servíruješ tak, ako to je.

Dobrú chuť.

TIP: morčacie prsia vieš vyskúšať aj na sladko s medom a sezamom, recept nájdeš tu 🙂

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

354 kcal, tuky 9 g, bielkoviny 60 g, sacharidy 8 g, vláknina 5 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIE DOBRÉ OBEDY: