Morčacie stripsy s medom a sezamom, huby na rozmaríne a ryža

morčacie, kuracie, stripsy, recept, huby, rozmarín, obed

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Morčacie prsia – 500 g

Ryža – 250 g (1 hrnček)

Med – 2 PL

Sezam – za hrsť

Huby – 250 g

Cibuľa – 1 ks

Cesnak – 2 strúžiky

Soľ, Rozmarín

Repkový/Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Jednoduchý a zdravý obed? V dnešnej hektickej dobe sa naozaj nič nestíha. Teda aspoň ja mám taký pocit. Ale je jedna vec, ktorú by si nemal flákať a to je poctivé jedlo. Ide predsa o tvoje zdravie.

Ryžu dáš variť podľa návodu.

Morčacie, prípadne kuracie, prsia nakrájaj na „stripsy“ a prudko opeč obojstranne na rozpálenej panvici s olejom. Potom stiahni teplotu a nechaj mäso opekať kým sa ti rovnomerne neprepečie. Ale neprežeň to, aby sa ti nevysušilo. Pridaj med, celé to premiešaj, aby sa dostal všade a odstav úplne. Posyp sezamom. Osolíš si až na tanieri podľa potreby.

Na druhej panvici si na oleji opeč nakrájanú cibuľu, cesnak a huby. Ak máš huby čerstvé, môžeš trochu podliať vodou, ak si ich vybral z mrazničky po sezóne, tak podlievať ani nemusíš. Sami pustia dosť šťavy. Ale ak by si mal pocit, že sú moc suché, trošku podlej. Na záver pridaj do húb trochu rozmarínu a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

445 kcal, tuky 9 g, bielkoviny 32 g, sacharidy 58 g, vláknina 3 g


TIP: kľudne si to daj aj s varenými zemiakmi s trochou masla 🙂

PS: ak sa ti nechce babrať s krájaním mäsa, kľudne si prsia opeč ako na steak 😉 a mám pre teba aj tip na celý den 😉