Jemné smotanové kura s parmezánom

Jemné smotanové kura s parmezánom

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Kuracie prsia – 500 g

Ryža – 250 g

Cibuľa – 2 ks

Cesnak – 2 strúžiky

Pasírované paradajky – 500 ml

Smotana kyslá – 250 g

Parmezán – 40 g

Soľ, Čierne korenie, Repkový alebo Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Jemná a vláčna konzistencia omáčky a do toho mäkké mäso. Budeš sa oblizovať.

Ryžu si uvaríš štandardne podľa návodu. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Ako prvé si nakrájaj mäso na menšie kúsky, osoľ, okoreň a prudko na opeč na oleji. Keď bude mať peknú a pôvabnú krustičku, odlož bokom a vo výpeku opeč nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.

Keď je cibuľa sklovitá, pridáš pasírované paradaky, necháš prejsť varom a rozmixuješ najemno.

Pridáš mäso, kyslú smotanu a polovicu nastrúhaného parmezánu. Celú zmes premiešaš, aby sa farby spojili v jednu, chvíľu povaríš a odstavíš.

Podávaš posypané parmezánom a ozdobené bylinkami a ako prílohu ryžu.

Dobrú chuť. 🙂

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

361 kcal, tuky 10 g, bielkoviny 23 g, sacharidy 45 g, vláknina 2 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: