Losos so salsou z pečených rajčín a ryža

Losos so salsou z pečených rajčín a ryža

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Losos – 400 g

Paradajky – 4 kusy

Cibuľa – 1 ks

Ryža – 250 g (alebo 1 hrnček)

Pasírované paradajky – 500 g

Plátok citrónu

Soľ, Čierne korenie, Bazalka, Repkový alebo Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Určite musíš vyskúšať túto vynikajúcu a zdravú večeru.

Ryžu uvaríš zvlášť podľa návodu. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Začni salsou. Nakrájaj si cibuľu, paradajky a prudko ich opeč na oleji, kým nebudú skoro spečené. Potom ich zalej pasírovanými paradajkami, osol, okoreň a na miernej teplote pomaly var cca 20 min., kým ti celá zmes trochu nezhustne. Na záver pridaj čerstvú bazalku a rozmixuj.

Kým sa ti pripravuje salsa, nakrájaj si lososa na väčšie kúsky a prudko opeč. Začni stranou, kde je koža a ak to bude potrebné, kľudne kúsky obracaj. Len opatrne, aby si ho zbytočne nepresušil.

Podávaš s ryžou.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

565 kcal, tuky 16 g, bielkoviny 29 g, sacharidy 77 g, vláknina 2 g

VYSKÚŠAJ AJ ĎALŠIE RECEPTY Z RÝB: