ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Losos – 400 g
Paradajky – 4 kusy
Cibuľa – 1 ks
Ryža – 250 g (alebo 1 hrnček)
Pasírované paradajky – 500 g
Plátok citrónu
Soľ, Čierne korenie, Bazalka, Repkový alebo Slnečnicový olej
AKO NA TO:
Určite musíš vyskúšať túto vynikajúcu a zdravú večeru.
Ryžu uvaríš zvlášť podľa návodu. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Začni salsou. Nakrájaj si cibuľu, paradajky a prudko ich opeč na oleji, kým nebudú skoro spečené. Potom ich zalej pasírovanými paradajkami, osol, okoreň a na miernej teplote pomaly var cca 20 min., kým ti celá zmes trochu nezhustne. Na záver pridaj čerstvú bazalku a rozmixuj.
Kým sa ti pripravuje salsa, nakrájaj si lososa na väčšie kúsky a prudko opeč. Začni stranou, kde je koža a ak to bude potrebné, kľudne kúsky obracaj. Len opatrne, aby si ho zbytočne nepresušil.
Podávaš s ryžou.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
565 kcal, tuky 16 g, bielkoviny 29 g, sacharidy 77 g, vláknina 2 g