ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):
Zubáč, filet – 300 g
Červená repa, predvarená – 2 ks
Baklažán – 1 ks
Baby špenát – za hrsť
Vlašské orechy – za hrsť
Soľ, Čierne korenie, Repkový olej
AKO NA TO:
Leto má jednu veľkú výhodu. Dá sa grilovať vonku. A grilovanie má tiež jednu výhodu. Dá sa grilovať takmer všetko. Ak aj ty miluješ grilovanie tak, ako ja, musíš vyskúšať tento mierne netradičný, ale za to vynikajúci a zdravý recept na obed. Prípadne aj večeru. 😉
Začni tým, že si nakrájaš baklažán na tenké plátky. Potrieš olejom, osolíš, okoreníš a obojstranne opečieš.
Filet zo zubáča je veľmi jemný, tak som ho griloval len z jednej strany, kde bola koža.
Na tanieri potom servíruješ nasledovne. Dáš za hrsť špenátu, pridáš nakrájanú červenú repu, položíš plátky grilovaného baklažánu, rybu a pridáš za hrsť orechov. Rybu ešte posolíš a pokvapkáš šťavou z citróna. No a máš hotovo.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
345 kcal, tuky 15 g, bielkoviny 36 g, sacharidy 17 g, vláknina 8 g
TIP: môžeš opiecť aj červenú repu, ak sa ti chce, a dodáš tomu ďalší level 😉
PS: ak miluješ ryby, vyskúšaj aj ostatné recepty z rýb 🙂 a pozri ako fajnovo sa dá nakombinovať celý deň 🙂