Grilovaný zubáč s baklažánom, červenou repou, špenátom a orechmi

Grilovaný zubáč s baklažánom, červenou repou, špenátom a orechmi

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Zubáč, filet – 300 g

Červená repa, predvarená – 2 ks

Baklažán – 1 ks

Baby špenát – za hrsť

Vlašské orechy – za hrsť

Soľ, Čierne korenie, Repkový olej

AKO NA TO:

Leto má jednu veľkú výhodu. Dá sa grilovať vonku. A grilovanie má tiež jednu výhodu. Dá sa grilovať takmer všetko. Ak aj ty miluješ grilovanie tak, ako ja, musíš vyskúšať tento mierne netradičný, ale za to vynikajúci a zdravý recept na obed. Prípadne aj večeru. 😉

Začni tým, že si nakrájaš baklažán na tenké plátky. Potrieš olejom, osolíš, okoreníš a obojstranne opečieš.

Filet zo zubáča je veľmi jemný, tak som ho griloval len z jednej strany, kde bola koža.

Na tanieri potom servíruješ nasledovne. Dáš za hrsť špenátu, pridáš nakrájanú červenú repu, položíš plátky grilovaného baklažánu, rybu a pridáš za hrsť orechov. Rybu ešte posolíš a pokvapkáš šťavou z citróna. No a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

345 kcal, tuky 15 g, bielkoviny 36 g, sacharidy 17 g, vláknina 8 g


TIP: môžeš opiecť aj červenú repu, ak sa ti chce, a dodáš tomu ďalší level 😉

PS: ak miluješ ryby, vyskúšaj aj ostatné recepty z rýb 🙂