Losos s kôprovou omáčkou, opečené zemiaky

losos, recept, opečené zemiaky, kôprová omáčka, na grill

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Losos, filet s kožou – 600 g

Zemiaky – 2-3ks/osoba

Kôprová omáčka

Soľ, Čierne korenie, Repkový olej

AKO NA TO:

Jednoduchý a zdravý recept je vhodný nielen na večeru, ale úplne v pohode aj na obed. Je to len a len na tebe.

Ošúpané zemiaky nakrájaš na 1/4 a uvaríš v osolenej vode 8-10 min. Budeš ich ešte opekať na oleji, tak je dôležité, aby si ich nerozvaril/a. Zemiaky zleješ, necháš vodu odpariť, aby neboli mokré, inak ti budú v oleji prskať. Neboj sa dať do panvice viac oleja a na miernej teplote opekáš so všetkých strán.

Lososa opečieš na panvici, na miernej teplote, kožou dole. Prikryješ, neotáčaš. Chceš mať kožu chrumkavú a mäso šťavnaté. Keď je hotový len osolíš, oddelíš od kože a nakrájanou kožou ozdobíš lososa.

Kým sa ti opekajú zemiaky a losos, pripravíš si lahodnú kôprovú omáčku. Jednoduchý recept nájdeš tu.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

520 kcal, tuky 24 g, bielkoviny 34 g, sacharidy 34 g, vláknina 2 g


TIP: lososa si môžeš samozrejme pripraviť aj na grile. Túto variantu mám ešte radšej 😉

PS: áno, losos je presne tá ryba, ktorý je plná Omega-3 mastných kyselín. Vhodné pre všetky vekové kategórie, ale hlavne pre deti. Ak budú nad omáčkou ohrňovať nos, stále máš k dispozícii kečup 😀

PS 2: ak by si tápal/a, čo si dať na raňajky alebo obed, môžeš sa kuknúť sem