Gravy omáčka

Gravy omáčka

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Výpek z mäsa, napr. z tohto pulled pork – trhané mäso

Slanina údená – 3 plátky

Zeler – 50 g

Cesnak – 1 strúžik

Bobkový list, Rozmarín

Múka hladká – ak by si potreboval zahustiť

Voda

AKO NA TO:

Ak ti zostal výpek z mäsa, ktoré si pripravoval k obedu, tak ho prelej do malého hrnca, pridaj podľa potreby vodu, najemno nakrájanú slaninu, zeler a cesnak. Ochutíš 2 lístkami bobkového listu, trocha rozmarínu a povar 10 min. Celé to rozmixuj (pred mixovaním vyber bobkové listy) a ak to bude málo husté, zahusti trochou múky, ktorú si rozmiešal v troške vody.

Ideálne na zemiaky alebo si tým kľudne aj prelej mäso.

Dobrú chuť.

TIP: zahustiť môžeš aj zemiakom, ale je to pracnejšie 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

61 kcal, tuky 3 g, bielkoviny 2 g, sacharidy 7 g, vláknina 0 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

VYSKÚŠAJ AJ OSTATNÉ OMÁČKY/DIPY: