Pulled pork – Trhané mäso

Pulled pork

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Bravčové pliecko (ja robím vždy aspoň z 1,5 kg)

Soľ, Čierne korenie, Červená paprika sladká, Cesnak, Jablkový/Hruškový cider

AKO NA TO:

Jednoduchý a vynikajúci recept na trhané mäso, tzv. pulled pork máš priamo pred sebou. Bravčové pliecko vcelku vložíš do misy s vrchnákom, v ktorej ho potom budeš piecť. Celé ho potrieš koreninami, nešetri. Zalej jablkovým alebo hruškovým ciderom a nechaj celú noc marinovať v chladničke.

Pred pečením ho vyber aspoň na 2 hodiny, nech nie je úplne studené.

Pečieš na 130° celkovo 4,5 hodiny. Po upečení zleješ všetku šťavu do pripravenej nádoby a necháš ešte 5 minút zapiecť na 250°. Vyberieš, vidličkou roztlačíš a natrháš a môžeš podávať.

Štandardne sa z neho robí pulled pork burger.

Vyskúšaj aj pulled pork sandwich.

Z výpeku nezabudni pripraviť gravy omáčku, ktorá je geniálna na zemiakovú kašu alebo aj varené zemiaky s maslom.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

232 kcal, tuky 6 g, bielkoviny 38 g, sacharidy 6 g, vláknina 0 g


TIP: môžeš dať aj štipľavú papriku, ale potom už niet cesty späť a celá porcia mäsa bude pikantná 😉

DÔLEŽITÉ: ukážem ti, ako môžeš jesť, čo chceš a ešte pri tom aj efektívne spaľovať nadbytočné tuky. Bez toho, aby si musel/a kupovať doplnky stravy, zázračné výrobky alebo moderné superpotraviny. Vytvor si svoj osobný profil a presvedč sa sám/sama, že to ide napríklad aj s týmto receptom. 😉

Všetko máš pripravené v klientskej zóne na Ceste za pekáčom.