Pulled pork – Trhané mäso

Pulled pork

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Bravčové pliecko (ja robím vždy aspoň z 1,5 kg)

Soľ, Čierne korenie, Červená paprika sladká, Cesnak, Jablkový/Hruškový cider

AKO NA TO:

Jednoduchý a vynikajúci recept na trhané mäso, tzv. pulled pork máš priamo pred sebou. Bravčové pliecko vcelku vložíš do misy s vrchnákom, v ktorej ho potom budeš piecť. Celé ho potrieš koreninami, nešetri. Zalej jablkovým alebo hruškovým ciderom a nechaj celú noc marinovať v chladničke.

Pred pečením ho vyber aspoň na 2 hodiny, nech nie je úplne studené.

Pečieš na 130° celkovo 4,5 hodiny. Po upečení zleješ všetku šťavu do pripravenej nádoby a necháš ešte 5 minút zapiecť na 250°. Vyberieš, vidličkou roztlačíš a natrháš a môžeš podávať. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Štandardne sa z neho robí pulled pork burger.

Vyskúšaj aj pulled pork sandwich.

Z výpeku nezabudni pripraviť gravy omáčku, ktorá je geniálna na zemiakovú kašu alebo aj varené zemiaky s maslom.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

232 kcal, tuky 6 g, bielkoviny 38 g, sacharidy 6 g, vláknina 0 g

ĎALŠIA INŠPIRÁCIA NA CHEAT-DAY: