Domáci vyzretý syr

Domáci vyzretý syr

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Eidam 45% – 200 g

AKO NA TO:

Ako si doma pripraviť fantastickú pochúťku k pivu? Bez toho, aby si musel kupovať drahé syry s krkolomnými názvami? Toto je rada od jedného syrára zo stredného Slovenska. Neveril som, kým som nevyskúšal.

Nič viac okrem syra nepotrebuješ. Len jednu tehličku eidamu zabelenú v ochrannej atmosfére, ktorú kúpiš v každom obchode. Nerozbaľuješ, len ho necháš odstáť 3 mesiace na suchom a tmavom mieste pri izbovej teplote. A máš hotovo!

A prečo to funguje? Lebo si všimni taký detail na obale – je to zrejúci syr. Ale musí zostať v tej ochrannej atmosfére, v ktorej je zabalený. Inak sa ti pokazí.

Pri zrení ti môže trocha zmeniť tvar a je dosť možné, že z neho nebude taká klasická tehla. Tak sa nezľakni.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

343 kcal, tuky 25 g, bielkoviny 26 g, sacharidy 1 g, vláknina 0 g


TIP: nezabudni si k nemu otvoriť pivo alebo víno.. 😉

PS: po otvorení ho daj do chladničky, bude sa ti lepšie krájať 😉

PS 2: keby som mal popísať jeho chuť, tak je taká intenzívna, sýta, s nádychom orechov a jeho konzistencia je mierne hutnejšia, než keď si ho dáš hneď čerstvý… vzdialene, veľmi vzdialene chuťou pripomína parmezán 🙂

DÔLEŽITÉ: ukážem ti, ako môžeš jesť, čo chceš a ešte pri tom aj efektívne spaľovať nadbytočné tuky. Bez toho, aby si musel/a kupovať doplnky stravy, zázračné výrobky alebo moderné superpotraviny. Vytvor si svoj osobný profil a presvedč sa sám/sama, že to ide napríklad aj s týmto receptom. 😉

Všetko máš pripravené v klientskej zóne na Ceste za pekáčom.