Oškvarková nátierka

Oškvarková nátierka

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4-6 porcií):

Oškvarky – 200 g

Horčica, plnotučná – 1-2 PL

Cibuľa – 1 menší kus

Čerstvý chlieb

Cibuľka a Kyslé uhorky na servírovanie

Soľ, Čierne korenie

AKO NA TO:

Keď vidím ako dokážu ľudia túto nátierku prekombinovať s vajíčkami, majonézou alebo dokonca s uvareným zemiakom… no, nechám to tak, nebudem to komentovať. Sto ľudí, sto chutí. Ty si ju však urob jednoducho a poctivo.

Pomelieš si oškvarky najemno, ale nie na kašu. Chceš tam mať stále chrumkavé kúsky. Zmiešaš s horčicou, najemno nakrájanou cibuľkou, osolíš, okoreníš, premiešaš a máš hotovo.

Aké jednoduché, no nie? Veď si netreba život komplikovať.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

233 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 8 g, sacharidy 23 g, vláknina 2 g


TIP: ak nemáš naozaj čerstvý chlieb priamo z pekárne, tak si radšej opeč ten, čo máš doma… s hriankou je to možno ešte aj lepšie 😉

PS: vyskúšaj aj iné nátierky alebo recepty na tie dni, keď sa nikto nedíva 🙂