Bryndzová nátierka

bryndza, pomazánka, bryndzová, raňajky, jednoduché, rýchle, ľahké, zelenina, zdravé, fitrecept, fitness recept

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):

Bryndza – 200 g

Maslo – 50 g

Cibuľa – 1 menší kus

Červená prášková paprika

Chlieb

AKO NA TO:

Je to notoricky známy recept. Napriek tomu mám pocit, že sa vytráca z našich domácností. Túto nátierku som pripravil cez víkend a vrátil som sa spomienkami do detstva. 🙂

V každom prípade, nič ti nebráni si túto tradičnú slovenskú pochúťku pripraviť kedykoľvek. Hodí sa ako rýchle a jednoduché raňajky.

Bryndzu zmiešaš s maslom, práškovou paprikou, na jemno nakrájanou cibuľkou a máš hotovo.

Odporúčam ti dať si k tomu aj porciu zeleniny.

Prajem dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

296 kcal, tuky 13 g, bielkoviny 11 g, sacharidy 36 g, vláknina 3 g


TIP: verím, že recept na klasickú bryndzovú nátierku sa v každej slovenskej rodine dedí z generácie na generáciu.. výborne chutí aj s jarnou cibuľkou, ale veľmi dôležitá je aj kvalitná červená paprika.. 🙂

PS: áno, dnes už existuje miliarda ďalších „super“ zlepšení tejto nátierky, ale táto klasika, chutí najlepšie.. 😉 a keď už sme pri tých vylepšeniach, skús tieto bryndzové guličky 😉

PS 2: tento recept je zároveň súčasťou jedálničkov 🙂