Bryndzové guličky s balkánskym syrom a provensálskym pestom

bryndza, recept, netradičný, na oslavu, na party, silvester, jednohubky

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Bryndza – malé balenie 125 g

Balkánsky syr – 100 g

Provensálske pesto – recept nájdeš tu

Zeleninový šalát – hodí sa k tomu tento

Pečivo na hrianky, prípadne jednohubky

AKO NA TO:

Recepty s bryndzou končia väčšinou ako bryndzové halušky alebo bryndzová nátierka alebo ako nezdar. Ale toto. Toto je mega pecka. A keď to povedala aj moja mama, ktorá bola u nás na návšteve, keď som s týmto experimentoval, tak niet o čom.

Balkánsky syr si nastrúhaš na malé kúsky, rozmiešaš s bryndzou a zo zmesi vytvaruješ menšie guličky. Obalíš ich v peste a máš hotovo.

Teda ešte si priprav hrianky alebo jednohubky a lahodný šalát v sladkokyslom náleve.

Dobrú chuť.

TIP: môžeš použiť aj ako nátierku tak, že guličky rozotrieš alebo kľudne ako jednohubky 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

385 kcal, tuky 16 g, bielkoviny 11 g, sacharidy 29 g, vláknina 0 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

ĎALŠIE SKVELÉ NÁTIERKY NÁJDEŠ TU: