Tekvicové crostini s balkánskym syrom a orechmi

crostini, recept, hokkaido, večera

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Bageta – 2 ks

Hokkaido – 1/2 ks

Balkánsky syr – 200 g

Cesnak – 2 strúžiky

Vlašské orechy – aby vyšlo na všetky crostini

AKO NA TO:

Crostini sú obľúbené v Taliansku ako predjedlo alebo taký malý snack. Keďže je nekonečne možností ako si ich pripraviť, vymyslel som si tento spôsob. Kľudne by som to nazval aj rozpečené bagetky s tekvicovou nátierkou, ale takto mi to znie honosnejšie. 🙂

Tekvicu nešúpeš, len vydlabeš, nakrájaš na väčšie kúsky a dáš piecť na 200° na 25 min., režim horný a spodný ohrev. 10 min. pred koncom pridáš neolúpané strúžiky cesnaku. Necháš vychladnúť, cesnak olúpeš a spolu s balkánskym syrom rozmiešaš do súvislej hmoty. Použi klasické šťúchadlo a ak to chceš mať jemnejšie, na záver použi vidličku.

Nakrájané bagetky opečieš. Môžeš pridať aj k tekvici na 5 min. pred koncom. Pripravenú zmes natrieš na pečivo, ozdobíš orechom a máš hotovo. O vynikajúcu, zdravú, chutnú a jednoduchú večeru máš postarané.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

410 kcal, tuky 18 g, bielkoviny 14 g, sacharidy 49 g, vláknina 4 g


TIP: ak nevieš, čo z druhej polovice tekvice, skús túto jednoduchú a lahodnú tekvicovú polievku 😉

PS: ak ti tento recept chutil, skús tekvicu upiecť aj s kozím syrom a zemiakmi, tiež veľká bomba 🙂

PS 2: a mám pre teba aj malý tip na raňajky alebo večeru, nájdeš ho tu