Pečená tekvica Hokkaido s kozím syrom a zemiakmi

tekvica, hokkaido, recept, večera, helloween, jesenný, zdravý, chutný, kozí syr, zemiaky

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Hokkaido – 1 stredný kus

Kozí syr – 100 g

Zemiaky – 2 ks/osoba

Cesnak – celý zväzok

Soľ, Čierne korenie, Rozmarín, Petržlenová vňať, Repkový a Olivový olej

AKO NA TO:

Aj v čase núdzového stavu, kedy sa veľmi nedá chodiť po návštevách, som objavil tento perfektný recept. Pochválila sa mi s ním moja sesternica Peťa. Vyskúšal som a bol som nadšený. Navyše je to presne, tak ako to má byť. Šup, šup a máš hotovo.

Tekvicu a zemiaky len umyješ a nakrájaš. So šupkou. Tekvicu samozrejme aj vydlabeš. 😉 Repkovým olejom si trochu pomastíš plech, poukladáš, pridáš celý zväzok cesnaku, tiež v šupke, posolíš, pokoreníš, pokvapkáš olivovým olejom a pečieš 35min. na 200°. Odokryté.

Na posledných 10 min. pridáš nakrájaný kozí syr (poukladáš na tekvice ako na obrázku) a na záver trošku rozmarínu a petržlenovej vňaťky.

Hodí sa k tomu aj čerstvý šalát. Ja som si pripravil nakrájanú červenú repu s orechmi a pokvapkanú olivovým olejom, ale deti mi ju zjedli kým sa upiekla tekvica a do obchodu sa mi znova nechcelo. 🙂

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

329 kcal, tuky 9 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 48 g, vláknina 10 g


TIP: miesto kozieho syra sa dá použiť aj Feta alebo iný syr balkánskeho typu 🙂

PS: ak ti pečená tekvica chutila, skús aj tieto fantastické tekvicové crostini 😉 a pozri sa aj na malý tip na celý deň 😉