Údená šunka s medovou krustou

údená šunka, recept, veľkonočný, med, marináda

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Údené mäso (krkovička, pliecko, bravčové zadné.. nechám na tebe) – 500 g

Med – 2 PL

Červená paprika – 1 PL

Dijonská horčica – 2 čl

Čerstvý chlieb

Šalát, prípadne iná zelenina

AKO NA TO:

Ak si budeš vyberať mäso, zvoľ si trochu mastnejšie. Nech sa ti má čo z neho vypiecť, bude to chutnejšie a nebudeš to mať suché.

Mäso si narežeš na mriežku a potrieš ho pripravenou marinádou. Tú si pripravíš zmiešaním medu, papriky a horčice. Najprv použi len polovicu marinády a daj zapiecť na 10 min. na 180°, režim horný grill a fúkanie. Potom vyber, potri aj druhou polovicou marinády a zapekaj 20 min. pri rovnakej teplote a režime.

Mäso budeš mať vláčne, z medu sa ti vytvorí jemná krustička. Bude to jedna báseň. Dá sa to jesť aj teplé aj studené. Len si vybrať.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

432 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 25 g, sacharidy 50 g, vláknina 5 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

ĎALŠIA INŠPIRÁCIA NA CHEAT-DAY: