Údená šunka s medovou krustou

údená šunka, recept, veľkonočný, med, marináda

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Údené mäso (krkovička, pliecko, bravčové zadné.. nechám na tebe) – 500 g

Med – 2 PL

Červená paprika – 1 PL

Dijonská horčica – 2 čl

Čerstvý chlieb

Šalát, prípadne iná zelenina

AKO NA TO:

Ak si budeš vyberať mäso, zvoľ si trochu mastnejšie. Nech sa ti má čo z neho vypiecť, bude to chutnejšie a nebudeš to mať suché.

Mäso si narežeš na mriežku a potrieš ho pripravenou marinádou. Tú si pripravíš zmiešaním medu, papriky a horčice. Najprv použi len polovicu marinády a daj zapiecť na 10 min. na 180°, režim horný grill a fúkanie. Potom vyber, potri aj druhou polovicou marinády a zapekaj 20 min. pri rovnakej teplote a režime.

Mäso budeš mať vláčne, z medu sa ti vytvorí jemná krustička. Bude to jedna báseň. Dá sa to jesť aj teplé aj studené. Len si vybrať.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

432 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 25 g, sacharidy 50 g, vláknina 5 g


TIP: kľudne použi aj štipľavú papriku 😉

PS: ak ti recept chutil a máš ďalší cheat day

DÔLEŽITÉ: ukážem ti, ako môžeš jesť, čo chceš a ešte pri tom aj efektívne spaľovať nadbytočné tuky. Bez toho, aby si musel/a kupovať doplnky stravy, zázračné výrobky alebo moderné superpotraviny. Vytvor si svoj osobný profil a presvedč sa sám/sama, že to ide napríklad aj s týmto receptom. 😉

Všetko máš pripravené v klientskej zóne na Ceste za pekáčom.