Bravčové rebierka v domácej BBQ marináde so sezamom

Bravčové rebierka v domácej BBQ marináde so sezamom

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Bravčové rebierka – 1 kg

Marináda:

Med/Javorový sirup – 5 PL

Paprika údená – 1,5 PL

Muškátový orech – 1/4 ks alebo 0,5 PL, ak už ho máš v prášku

Rasca – 0,5 PL

Worcester – 1 PL

Pomarančová kôra – nastrúhať cca z 1/5 pomaranča (naozaj nie veľa, len tak na pol čajovej lyžičky max)

Chilli podľa chuti

Na zapečenie: 

Zázvor – 4 cm kus (cca ako ľudský palec)

Cesnak – 3 strúžiky

Kečup – 125 ml

Worcester – 1 PL

Cukor – 2 PL

Dijonská horčica – 1 čl

Chilli podľa chuti

Na záver:

Sezam

 

AKO NA TO:

Nielen na Valentína, ale kľudne aj grilovačku. Fajnová domáca BBQ marináda, chutná, trochu sladká, trochu štipľavá, trochu údená… no sen.

Rebierka vlož do alobalu a celé ich potri pripravenou marinádou. Zabaľ a nechaj celú noc v chladničke. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

2 hodiny pred pečením ich z chladničky vyber. Potom peč tak, ako sú zabalené v alobale 120 min. na 160°. Potom ich odbaľ a potri ich zmesou na zapečenie a pri 180° v režime horný gril a fúkanie nechaj piecť ešte 15-20min.

Na záver ich posyp s nasucho opečeným sezamom a máš hotovo.

Dobrú chuť.

TIP: keby náhodou, tak pomarančovú kôru môžeš vynechať, ale určite nevynechaj tento Falošný Coleslaw 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

825 kcal, tuky 61 g, bielkoviny 69 g, sacharidy 0 g, vláknina 0 g

ĎALŠIA INŠPIRÁCIA NA VALENTÍNA: