Cestoviny s rozpečeným syrom, pancettou, špenátom a kapary

cestoviny, recept, pancetta, cheddar, niva, kapari, slanina, špenát

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Cestoviny – 250 g

Pancetta – 100 g

Syr s modrou plesňou – 150 g

Cheddar – 100 g

Baby špenát – 2 väčšie hrste

Kapary – podľa chuti

Soľ, Čierne korenie, Repkový olej

AKO NA TO:

Toto je jeden z ďalších valentínskych receptov, ktoré som pripravil svojej manželke. Veľmi nám chutilo. A myslím, že si ho pripravíme aj niekedy inokedy, len tak na obed alebo večeru. Veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept, ktorý pripravíš v jednej panvici.

Budeš potrebovať panvicu vhodnú do trúby. Keď nemáš vhodnú panvicu, môžeš prehodiť do zapekacej misy a zapiecť v nej.

Cestoviny si uvar v osolenej vode tak, ako ich máš rád. Budú sa zapekať len 10 min., tak sa neboj, že by sa ti nebodaj nejak zapečením „rozvarili“.

Pancettu nakrájaj na menšie kúsky a keďže štandardne nepustí dostatok masti, podlej trochou repkového oleja. Keď chytí krásnu opečenú farbu, pridaj cestoviny, nastrúhaný syr s modrou plesňou a baby špenát. Celé to premiešaj, posyp nastrúhaným Chedarrom a daj zapiecť na 10 min., 180°, horný grill a fúkanie.

Na tanieri pridáš trochu čierneho korenia, kapary podľa chuti a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

599 kcal, tuky 33 g, bielkoviny 26 g, sacharidy 49 g, vláknina 5 g


TIP: miesto Pancetty môžeš použiť aj anglickú alebo oravskú slaninu 😉

PS: teoreticky môžeš baby špenát pridať až na tanieri.. fantázii sa medze nekladú 🙂