ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Makaróny – 250 g
Lúpané paradajky – 2 balenia
Cibuľa – 2 ks
Cesnak – 4 strúžiky
Parmezán – 40 g
Soľ, Bazalka, Petržlenová vňať, Repkový a Olivový olej
AKO NA TO:
Hľadáš recept na jednoduchú večeru? Si na správnom mieste.
Daj variť makaróny. Áno, to sú tie špagety s dierkou. Klasika. Hlboký hrniec, veľa vody, soľ.
Cibuľu a cesnak nakrájaj na väčšie kúsky a spoločne orestuj na repkovom oleji. Opatrne, aby ti cesnak nezhorkol. Potom pridaj nakrájané lúpané paradajky aj s nálevom a odokryté var na miernej teplote 10-15 minút. Nechceš to mať príliš vodové. Na záver pridaj nakrájanú bazalku, petržlenovú vňať, premiešaj a odstav.
Makaróny premiešaj s olivovým olejom a nastrúhaným parmezánom. Syr sa ti krásne uchytí na cestovinách. Na tanieri podávaj so salsou a máš hotovo.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
415 kcal, tuky 7 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 72 g, vláknina 4 g
TIP: je to fantastické, keď si tam ešte pridáš chilli 😉
TIP 2: môžeš aj rozmixovať, aby si mal salsu jemnú… mne to chutí takto, keď cítim kúsky paradajok a opečenej cibuľky 🙂
PS: nezabudni sa inšpirovať aj ostatnými receptami na cestoviny 😉