Makaróny s parmezánom a paradajkovou salsou

Makaróny s parmezánom a paradajkovou salsou

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Makaróny – 250 g

Lúpané paradajky – 2 balenia

Cibuľa – 2 ks

Cesnak – 4 strúžiky

Parmezán – 40 g

Soľ, Bazalka, Petržlenová vňať, Repkový a Olivový olej

AKO NA TO:

Hľadáš recept na jednoduchú večeru? Si na správnom mieste.

Daj variť makaróny. Áno, to sú tie špagety s dierkou. Klasika. Hlboký hrniec, veľa vody, soľ.

Cibuľu a cesnak nakrájaj na väčšie kúsky a spoločne orestuj na repkovom oleji. Opatrne, aby ti cesnak nezhorkol. Potom pridaj nakrájané lúpané paradajky aj s nálevom a odokryté var na miernej teplote 10-15 minút. Nechceš to mať príliš vodové. Na záver pridaj nakrájanú bazalku, petržlenovú vňať, premiešaj a odstav.

Makaróny premiešaj s olivovým olejom a nastrúhaným parmezánom. Syr sa ti krásne uchytí na cestovinách. Na tanieri podávaj so salsou a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

415 kcal, tuky 7 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 72 g, vláknina 4 g


TIP: je to fantastické, keď si tam ešte pridáš chilli 😉

TIP 2: môžeš aj rozmixovať, aby si mal salsu jemnú… mne to chutí takto, keď cítim kúsky paradajok a opečenej cibuľky 🙂

PS: nezabudni sa inšpirovať aj ostatnými receptami na cestoviny 😉