Tradičné lečo podľa maďarského receptu

Tradičné lečo

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Vajíčka – 4 ks

Paradajky – 3 ks

Paprika – 3 ks

Cibuľa – 1 ks

Klobása, papriková – 1 ks

Soľ, Repkový olej

AKO NA TO:

Toto je asi jediný recept, ktorý je vhodný na raňajky, na obed, ale aj večeru. Niekto je lečo samotné, niekto s chlebom a niekto so zemiakmi. Ja patrím do prvej skupiny s výnimkou, keď mám YES DAY. To si ho dávam s chlebom. So zemiakmi mi to až tak nechutí.

Väčšina ľudí, ktorých poznám tvrdí, že základom je cibuľa, paradajka a paprika. Je to pravda, ale len čiastočne. To najdôležitejšie je totiž klobása. Jasné, bez klobásy to stále môže byť lečo, ale je to o ničom. Tak isto ako s párkom, špekáčikmi alebo údeninou. Nie je to proste ono. Na naozaj dobré lečo potrebuješ naozaj dobrú klobásu. Poctivú, vyúdenú, maďarskú a hlavne paprikovú. Zelenina sa ti aj tak rozvarí, takže je vo finále jedno, či si tam dáš klasické alebo cherry paradajky, či tam máš takú, alebo onakú papriku. Bez dobrej klobásy, nemáš dobré lečo. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

A ako znie ten tradičný recept?

Nadrobno nakrájanú cibuľu opeč na oleji, pridaj nakrájanú klobásu, papriku, mierne osoľ a zakryté to podus. S paradajkami chvíľu počkaj, tie sa ti rozvaria rýchlo.

Keď je paprika mäkká, pridaj nakrájané paradajky a od tohto momentu to var už nezakryté, pretože nechceš mať lečo vodové. Za priebežného miešania počkaj, kym sa ti odparí voda a zmes zostane hutnejšia, bez nadbytku vody. V tomto momente pridaj vajíčka, dosoľ a miešaj, kým sa ti všetko krásne nespojí. To bude už len chvíľa.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

532 kcal, tuky 43 g, bielkoviny 28 g, sacharidy 11 g, vláknina 5 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: