Big Boy Burger

dvojitý cheeseburger, recept

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Hamburgerová žemľa – 1 ks

Mleté hovädzie mäso 2 x 150g, slanina, čedar, vajíčko

Soľ, Čierne korenie

BBQ omáčka, majonéza

AKO NA TO:

Na rovinu si povedzme, že nie som prvý, kto skombinoval mäso, slaninu, syr a vajíčko. Ale tento recept som si poskladal ešte počas štúdia na vysokej škole a odvtedy je mojou vlajkovou loďou, ak sa chcem niekde predviesť. Proste ho milujem. A teraz sa tu o neho s tebou podelím. Verím, že ti prinesie toľko uznanlivých „mňam“, ako mne.

Mäso najprv vytvaruješ do guľovitého tvaru a potom opatrne roztlačíš na hrubšie plátky v tvare fašírky. Obojstranne opečieš na grile alebo panvici. Po dopečení mäso odlož bokom, osoľ a okoreň. Odporúčam mäso pri opekaní zaťažiť, lebo má tendenciu sa ti scvrknúť. Už sa dnes predávajú rôzne závažia priamo na mäso, tak len pohľadaj. Je to praktické aj na steaky. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Žemľu si rozkrojíš a vnútorné strany opečieš buď na grile alebo na panvici. Máš na výber buď nasucho alebo s trochou repkového oleja.

Vrstvíš v tomto poradí: BBQ omáčka, mäso, čedar, mäso, majonéza, opečené plátky slaniny, volské oko a máš hotovo.

Dobrú chuť.

TIP: Daj si k tomu napríklad hranolky 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

1047 kcal, tuky 79 g, bielkoviny 67 g, sacharidy 16 g, vláknina 2 g

HAMBURGERY NÁJDEŠ TU: