Big Boy Burger

dvojitý cheeseburger, recept

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Hamburgerová žemľa – 1 ks

Mleté hovädzie mäso 2 x 150g, slanina, čedar, vajíčko

Soľ, Čierne korenie

BBQ omáčka, majonéza

AKO NA TO:

Na rovinu si povedzme, že nie som prvý, kto skombinoval mäso, slaninu, syr a vajíčko. Ale tento recept som si poskladal ešte počas štúdia na vysokej škole a odvtedy je mojou vlajkovou loďou, ak sa chcem niekde predviesť. Proste ho milujem. A teraz sa tu o neho s tebou podelím. Verím, že ti prinesie toľko uznanlivých „mňam“, ako mne.

Mäso najprv vytvaruješ do guľovitého tvaru a potom opatrne roztlačíš na hrubšie plátky v tvare fašírky. Obojstranne opečieš na grile alebo panvici. Po dopečení mäso odlož bokom, osoľ a okoreň. Doporučujem mäso pri opekaní zaťažiť, lebo má tendenciu sa ti scvrknúť. Už sa dnes predávajú rôzne závažia priamo na mäso, tak len pohľadaj. Je to praktické aj na steaky.

Žemľu si rozkrojíš a vnútorné strany opečieš buď na grile alebo na panvici. Máš na výber buď nasucho alebo s trochou repkového oleja.

Vrstvíš v tomto poradí: BBQ omáčka, mäso, čedar, mäso, majonéza, opečené plátky slaniny, volské oko a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

1047 kcal, tuky 79 g, bielkoviny 67 g, sacharidy 16 g, vláknina 2 g


TIP: Daj si k tomu napríklad hranolky 😉 a nezabudni vyskúšať aj ostatné burgre 🙂 a asi nebudem ďaleko od pravdy, ak napíšem, že toto je asi hlavná hviezda sekcie cheat days 🙂

PS: ako si mäso opečieš nechám na teba, ale ja preferujem medium, teda keď je vnútri ešte trochu ružové🙂 a olivy? To ma len napadlo dozdobiť pri fotení a vôbec to nebolo zlé 🙂