Domáce hranolky so syrovou omáčkou a paradajkovou salsou

hranolky, hranolčeky, paradajková salsa, syrová omáčka, recept, domáce, domáci, večer k filmu, niečo pod zub

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Zemiaky – 4 ks

Soľ, Repkový olej

Syrová omáčka: Kyslá smotana 250g, Cesnak 1 strúžik, Čierne korenie, Olivový olej, nastrúhaný Eidam/Gouda 100g

Paradajková salsa: Paradajky 4 ks, Cibuľa 1 ks, Cesnak 1 strúžik, Soľ, Čierne korenie, Koriander, Olivový olej, Tabasco alebo klasické chilli alebo oboje

AKO NA TO:

Taká malá chuťovka na sobotný večer, k filmu, len tak si zobkať.

Zemiaky len umyješ a nakrájaš na hrubšie hranolky. Áno aj so šupkou. V hlbšej mise ich poriadne premiešaš s repkovým olejom a pečieš ich 60 minút na 200°. Solíš až na konci.

Syrovú omáčku pripravíš zmiešaním všetkých ingrediencí.

Na salsu budeš potrebovať menší hrniec. Cibuľu, cesnak a paradajky nakrájaš. Spoločne ich na troche oleja podusíš, na záver trochu čierneho korenia a ideálne natrhať lístky čerstvého koriandru. Keď nemáš čerstvý nevadí. Celú zmes potom rozmixuješ ručným mixérom. Pridáš trochu chilli alebo Tabasca.

A už ti nič nebráni, aby si sa do toho pustil. Teda ešte počkáš na hranolky.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

610 kcal, tuky 42 g, bielkoviny 22 g, sacharidy 36 g, vláknina 4 g


TIP: takto pripravené hranolky chutia aj deťom, ale tie ich majú len s kečupom 🙂 a kalorické hodnoty počítajú s tým, že to zjete všetko. Teda, že tie omáčky vytriete úplne. A ver mi, vytriete ich. 😉 

PS: vyskúšaj si ich pripraviť napr. k týmto hamburgerom alebo skús aj alternatívne tieto zeleninové hranolky 😉

PS 2: viem, že hranolky sú nespisovne, ale hranolčeky mi nejdú ani vysloviť, nieto ešte napísať 😉