Kurací rezeň so sezamom

Kurací rezeň so sezamom

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Kuracie mäso (prsia alebo vykostené stehná) – 600 g

Hladká múka/Vajíčko/Strúhanka/Sezam

Soľ

Príloha: zemiaky, ryža alebo tento lahodný zemiakový šalát

AKO NA TO:

Kurací rezeň je veľmi vďačné jedlo nielen pre deti. Je to jednoduchá a univerzálna chuť a mám pocit, že chutí každému.

Ak máš kuracie prsia vcelku, tak ich pozdĺžne prerež na dva tenšie plátky. Ak máš kuracie stehná, tak ich opatrne vykosti.

Mäso hánkami jemne roztlač, nemusíš úpenlivo klepať, ako si zvyknutý od susedov každú nedeľu. Osoľ a začni obaľovať v poradí múka-rozšľahané vajíčko-strúhanka so sezamom.

Olej si na panvici rozpáliš a potom teplotu stiahneš na miernu. Ideálna teplota je, ak vložíš obalené rezne a hneď sa začnú piecť.

A teraz to dôležité, aby sa ti nepresušili. Vypražiť jedno mäso trvá celkovo cca 5 minút. Niekto otočí 2x na každú stranu, ale nie je to nutné. Stačí, keď budeš sledovať farbu trojobalu. Ak bude krásny žltohnedý, máš istotu, že je mäso upečené a zároveň zostane šťavnaté. Nenechávaj ho tam dlhšie, budeš ich mať suché a to nechceš.

Hotové rezne necháš chvíľu odstáť a môžeš sa do nich pustiť.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu (bez prílohy):

466 kcal, tuky 27 g, bielkoviny 33 g, sacharidy 22 g, vláknina 2 g


TIP: so zbytku vajíčka a strúhanky si priprav „pagáč“ (to guľaté na fotke vedľa rezňa) 😉 všetky deti to milujú 🙂

PS: v sekcii sviatočné recepty nájdeš plno ďalšej inšpirácie 🙂

DÔLEŽITÉ: ukážem ti, ako môžeš jesť, čo chceš a ešte pri tom aj efektívne spaľovať nadbytočné tuky. Bez toho, aby si musel/a kupovať doplnky stravy, zázračné výrobky alebo moderné superpotraviny. Vytvor si svoj osobný profil a presvedč sa sám/sama, že to ide napríklad aj s týmto receptom. 😉

Všetko máš pripravené v klientskej zóne na Ceste za pekáčom.