Domáca paštéta

Domáca paštéta

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Kuracie pečienky – 500 g

Cibuľa – 2 väčšie kusy

Maslo – 250 g (200g k cibuli, 50g na preliatie paštéty na záver)

Slanina oravská – 50 g

Cesnak – 1 strúčik

Soľ, Čierne korenie, Rozmarín

Brandy – nepovinné

AKO NA TO:

Receptov na domáce paštéty, alebo paté je dnes na internete už neúrekom. Ale čo tak urobiť si ju jednoducho bez miliardy prísad? Poďme na to.

Opečieš nakrájanú slaninu, kým nepustí masť. Pridáš maslo, nakrájanú cibuľu aj cesnak. Na veľkosti nezáleží, aj tak to budeš na konci mixovať. Dusíš na miernej teplote.

Keď máš cibuľu do zlatista opečenú, pridáš na menšie kúsky nakrájané kuracie pečienky. Premiešaš a spolu dusíš, kým sa ti pečienky neprepečú. To, či nie sú surové zistíš tak, že jednu rozkrojíš. Nenechávaj ich tam ale dlho, nechceš ich prepiecť do sucha. Chceš mať paštétu lahodnú.

Pred koncom môžeš pridať trochu brandy. Neboj alkohol sa ti odparí, ale chuťovo ti ju posunie o level vyššie.

Osolíš, okoreníš a už to len celé rozmixuješ.

No a na záver prichádza to, čo ti paštétu odlíši od ostatných a urobí ti ju fantastickou. Rozpusti si zbytok masla na miernej teplote. Pridaj natrhané lístky rozmarínu, nechaj trochu speniť a hneď odstav. Keď ti maslo trochu vychladne, prelej tým pripravenú paštétu a pri skladovaní v chladničke ti vytvorí krásnu, žltú tukovú vrstvu, ako na obrázku.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu (bez pečiva):

200 kcal, tuky 16 g, bielkoviny 12 g, sacharidy 1 g, vláknina 0 g


TIP: ak to budeš mať veľmi, ale naozaj veľmi hutné, môžeš pridať trochu vody a premiešať to 😉 neboj, nič sa ti s tým nestane… aj tak ju do ďalšieho dňa zjete celú, to ti garantujem 🙂

DÔLEŽITÉ: ukážem ti, ako môžeš jesť, čo chceš a ešte pri tom aj efektívne spaľovať nadbytočné tuky. Bez toho, aby si musel/a kupovať doplnky stravy, zázračné výrobky alebo moderné superpotraviny. Vytvor si svoj osobný profil a presvedč sa sám/sama, že to ide napríklad aj s týmto receptom. 😉

Všetko máš pripravené v klientskej zóne na Ceste za pekáčom.