Mrkvová nátierka so syrom a vajíčkom

Mrkvová nátierka

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4-6 porcií):

Mrkva – 4 väčšie kusy

Tvrdý syr typu Eidam/Gouda – 200 g

Biely jogurt gréckeho typu – 400 g

Vajíčko – 1ks/osoba

Čerstvý chlieb

Soľ, Čierne korenie, Petržlenová vňať

AKO NA TO:

Naozaj výborná, ľahká, svieža a chutná nátierka! Vhodná nielen na raňajky, ale kľudne aj na desiatu v priebehu dňa.

Mrkvu očistíš a nastrúhaš najemno. Syr nastrúhaš najemno tiež. Zmiešaš s jogurtom, trochu osolíš, trochu okoreníš, pridáš nasekanú petržlenovú vňať a máš hotovo.

Podávaš s uvareným vajíčkom.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

380 kcal, tuky 15 g, bielkoviny 25 g, sacharidy 36 g, vláknina 5 g


TIP: ak máš malé deti, nemusíš soliť celú zmes, stačí posoliť každú porciu zvlášť 😉 nezabudni vyskúšať aj iné vegetariánske recepty 🙂

PS: inšpiruj sa aj receptami na celý deň 😉