Reďkovková nátierka

reďkovková nátierka, pomazánka, raňajky, recept, Lučina, cottage

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):

Reďkovky – celý zväzok (cca 12ks)

Cibuľa červená – 1 menší kus

Cottage – 300 g

Lučina – 120 g

Šunka – 1 plátok

Pažítka

Chlieb na toasty

Maslo

AKO NA TO:

Fantastická, jednoduchá a ľahká jarná nátierka. Zároveň výborný a zdravý recept na raňajky.

Reďkovky len umyješ, odrežeš stopku aj koreň a nastrúhaš najemno. Cibuľu ošúpeš, najemno nakrájaš, šunku nakrájaš na drobné štvorčeky a všetko zmiešaš s cottage a Lučinou. Vymiešaš do lahodnej nátierky, ozdobíš pažítkou a máš hotovo.

Podávaš s opečeným chlebíkom, na ktorom necháš roztopiť trochu masla.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

264 kcal, tuky 12 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 24 g, vláknina 3 g


TIP: vegáni a vegetariáni samozrejme bez šunky 😉 prípadne sa môžeš inšpirovať v inej sekcii vegan/vegetarian 🙂

TIP 2: ak ti tento recept chutil, môžeš vyskúšať aj iné nátierky 🙂 a zároveň som ho zaradil aj do jedálničkov  😉