Zelerový krém

zelerový krém, polievka, zeler, večera, recept

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (8-10 porcií):

Zeler – 500 g

Mrkva – 5 ks

Zemiaky – 10 ks

Cibuľa – 1 väčší kus

Voda – 1,5 l

Smotana 33% – 250 ml

Soľ, Čierne korenie, Olivový olej

Starší chlieb na krutóny

Slnečnicové jadierka na ozdobu

AKO NA TO:

Tento recept vznikol náhodou. Zostal mi totiž zeler po poslednom recepte, keď som pripravoval zelerový šalát ako hlavné jedlo a zelerový šalát s jablkom ako prílohu. A táto polievka bola taká dobrá, že sa aj deti oblizovali. 🙂

Zeler, mrkvu, zemiaky aj cibuľu očisti, nakrájaj a daj variť do osolenej vody. Keď zelenina zmäkne (cca 30 min.) rozmixuj, pridaj smotanu, premiešaj, nechaj prejsť varom a odstav.

Na tanieri pokvapkaj olivovým olejom, pridaj slnečnicové jadierka, krutóny, trochu čierneho korenia a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

191 kcal, tuky 9 g, bielkoviny 5 g, sacharidy 22 g, vláknina 5 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

POLIEVKA JE ZÁKLAD: