Vianočná hríbová

vianočná, hríbová, hubová, krémová, polievka, obed, recept, lahodná,

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):

Sušené hríby – 2 hrste

Zemiaky – 3 stredne veľké kusy

Smotana, 33% – 250 ml

Múka, hladká – 1 kopcovitá PL

Ocot – 2 PL

Cukor – 2 PL

Soľ

Maslo

Voda – 1l

AKO NA TO:

Najlepší recept na krémovú hubovú polievku mám od svojej mamy. Neviem si ale pomôcť, od nej mi aj tak vždy chutí najlepšie. Ale to už bude skúsenosťami, keďže nám ju pripravovala každé Vianoce. Takže uvidíš časom, že si pomery vychytáš podľa chuti.

Sušené huby nasekaj na menšie kúsky a namoč ich do vody. Ošúp si zemiaky a spolu s hubami ich daj variť do osolenej vody. Použi aj vodu z húb, v ktorej sa močili.

Keď máš zemiaky mäkké, v smotane si rozmiešaj lyžicu múky a pomaly, za stáleho miešania, zamiešaj do polievky, kým ti krásne nezhustne. Pridaj trochu masla, 2 PL octu a cukru, premiešaj, nechaj prejsť varom a máš hotovo.

Dobrú chuť.

TIP: keď som bol ešte dieťa, najviac mi to chutilo s čerstvým chlebom 🙂

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

157 kcal, tuky 10 g, bielkoviny 7 g, sacharidy 9 g, vláknina 3 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

VIAC SVIATOČNEJ INŠPIRÁCIE: