Hráškový krém s kyslou smotanou

Hráškový krém s kyslou smotanou

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):

Sušený hrášok – 250 g

Zemiaky – 4 väčšie kusy

Cesnak – 2 strúžiky

Cibuľa – 1 ks

Voda – 1l

Kyslá smotana

Bagetky, Maslo, Syr na zapečenie

Soľ, Čierne korenie, Repkový/Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Vynikajúca polievka, fantastický krém! Viac k tomu asi nie je treba ani dodávať. 🙂

Sušený hrášok si na 4 hodiny namočíš do vody.

V hlbšom hrnci na oleji orestuješ nakrájanú cibuľu aj cesnak. Daj si pozor, aby sa ti cesnak nepripálil, zhorkne ti. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Medzitým si zemiaky nakrájaš, vložíš do hrnca, pridáš sušený hrášok, vodu, osolíš a varíš, kým ti hrášok nezmäkne.

Na tanieri pridáš smotanu, štipku čierneho korenia a môžeš pokvapkať olivovým olejom.

Podávaš s rozpečenými bagetkami so syrom.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

191 kcal, tuky 4 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 24 g, vláknina 14 g

POLIEVKA JE ZÁKLAD: