Zelerový šalát s jablkom

zelerový, šalát, jablko, príloha, k mäsu

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Zeler – 250 g

Mrkva – 2 ks

Jablko – 1 ks

Cibuľa červená – 1 ks

Biely jogurt gréckeho typu – 500 g

Soľ, Čierne korenie, Olivový olej

AKO NA TO:

Tento šalát je ľahký a hodí sa skôr ako príloha k mäsu a zemiakom. 🙂

Zeler aj mrkvu očistíš a nastrúhaš na hrubšie. Jablko môžeš nastrúhať aj so šupkou, ale nemusíš. Nechám na teba. Cibuľu nakrájaš na jemné plátky.

Osolíš, okoreníš, pridáš jogurt (nešetri, chceš to mať jemné a šťavnaté 😉 ), olivový olej, celé to premiešaš a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

154 kcal, tuky 8 g, bielkoviny 6 g, sacharidy 15 g, vláknina 4 g


TIP: Ak jablko rozkrojíš na polovicu, vyberieš jadierka a budeš strúhať tou prekrojenou stranou, šupka ti zostane v ruke. 😉

PS: tento šalát som pripravil v recepte na domáce KFC ako alternatívu za Coleslaw, kľudne si priprav aj ten 🙂