Vege burger

vegetarian, vegan, burger, hamburger, portobello

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Hamburgerová žemľa – 1 ks

Portobello – 1 ks (alebo pár väčších šampiónov), syr s modrou plesňou, baby špenát, paradajka, červená cibuľa

Omáčka na hamburgery (nájdeš tu)

AKO NA TO:

Ak neješ mäso a aj tak si chceš dopriať nejaký burger, tak verím, že ti tento bude chutiť. Ja som všežravec a dávam prednosť klasickému burgeru, ale musím povedať, že mi tento chutí.

Pripravíš si omáčku. Šampión/y z jednej strany opečieš a keď ich otočíš, nadrvíš na ne plesňový syr a necháš zakryté dopiecť.

Žemľu si rozkrojíš a vnútorné strany opečieš buď na grile alebo na panvici. Máš na výber buď nasucho alebo s trochou repkového oleja.

Potom už len vrstvíš: omáčka, baby špenát, opečené šampióny so syrom, plátky paradajky, tenké plátky cibule. A máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

307 kcal, tuky 19 g, bielkoviny 11 g, sacharidy 26 g, vláknina 6 g


TIP: Daj si k tomu napríklad hranolky 😉 a nezabudni vyskúšať aj ostatné burgre 🙂

PS: medze sa nekladú, ak si tam chceš pridať aj chilli 🙂