Klasický hamburger

klasický burger, recept, hamburger, ako pripraviť

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Hamburgerová žemľa – 1 ks

Mleté hovädzie mäso 150g, ľadový šalát, paradajka, červená cibuľa, kyslá uhorka

Soľ, Čierne korenie, Tabasco

Omáčka na hamburgery (nájdeš tu)

AKO NA TO:

Najlepší je ten klasický burger, čo povieš? Mäso, zelenina. V podstate je to takmer aj zdravé jedlo, nie?

Pripravíš si omáčku. Mäso najprv vytvaruješ do guľovitého tvaru a potom opatrne roztlačíš na hrubšie plátky v tvare fašírky. Obojstranne opečieš na grile alebo panvici. Po dopečení mäso odlož bokom, osoľ a okoreň. Doporučujem mäso pri opekaní zaťažiť, lebo má tendenciu sa ti scvrknúť. Už sa dnes predávajú rôzne závažia priamo na mäso, tak len pohľadaj. Je to praktické aj na steaky.

Žemľu si rozkrojíš a vnútorné strany opečieš buď na grile alebo na panvici. Máš na výber buď nasucho alebo s trochou repkového oleja.

Vrstvíš v tomto poradí: omáčka, pár kvapiek Tabasca, ľadový šalát, paradajka, mäso, tenké plátky cibule, pár koliesok kyslých uhoriek a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

587 kcal, tuky 43 g, bílkoviny 29 g, sacharidy 17 g, vláknina 2 g


TIP: Daj si k tomu napríklad hranolky 😉 a nezabudni vyskúšať aj ostatné burgre 🙂

PS: ako si mäso opečieš nechám na teba, ale ja preferujem medium, teda keď je vnútri ešte trochu ružové🙂