Cheeseburger alá Muž v kuchyni

cheeseburger, recept, cheat day

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Hamburgerová žemľa – 1 ks

Mleté hovädzie mäso 150g, jalapeños, čedar, cibuľové krúžky

Soľ, Čierne korenie, Hladká múka

Omáčka na hamburgery (nájdeš tu)

AKO NA TO:

Každý to pozná. Mäso a roztečený syr. Úplná báseň. Poď ochutnať ďalšiu klasiku tak, ako ju mám rád ja.

Začni cibuľovými krúžkami. Obal ich v múke a opeč normálne v oleji až do chrumkava.

Pripravíš si omáčku. Mäso najprv vytvaruješ do guľovitého tvaru a potom opatrne roztlačíš na hrubšie plátky v tvare fašírky. Obojstranne opečieš na grile alebo panvici. Po dopečení mäso odlož bokom, osoľ a okoreň. Doporučujem mäso pri opekaní zaťažiť, lebo má tendenciu sa ti scvrknúť. Už sa dnes predávajú rôzne závažia priamo na mäso, tak len pohľadaj. Je to praktické aj na steaky.

Po dopečení mäsa hoď na rozpálenú panvicu dve oddelené kôpky syra. Jedna pôjde pod mäso, jedna nad mäso.

Žemľu si rozkrojíš a vnútorné strany opečieš buď na grile alebo na panvici. Máš na výber buď nasucho alebo s trochou repkového oleja.

Vrstvíš v tomto poradí: omáčka, jalapeños, čedar, mäso, čedar, cibuľové krúžky a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

687 kcal, tuky 53 g, bielkoviny 36 g, sacharidy 16 g, vláknina 2 g


TIP: Daj si k tomu napríklad hranolky 😉 a nezabudni vyskúšať aj ostatné burgre 🙂

PS: ako si mäso opečieš nechám na teba, ale ja preferujem medium, teda keď je vnútri ešte trochu ružové🙂