Tekvicová polievka

tekvicová polievka, hokkaido, tekvica, recept, jeseň, fitrecept, fitness recept, obed, večera

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):

Tekvica Hokkaido – 1 stredne veľký kus

Zemiaky – 4 stredne veľké kusy

Voda – 1l

Smotana 33% – 200 ml

Tekvicové jadierka – za hrsť

Soľ, Muškátový oriešok

Olivový alebo Tekvicový (ak máš doma) olej

AKO NA TO:

Keď sa blíži jeseň, ale aj keď sa jeseň neblíži, priprav si túto skvelú dobrotu, ktorú každý pripravuje inak a aj inak volá. Je to jednoduchá tekvicová polievka a dá sa pripraviť bez zbytočných prísad a zložitostí.

Tekvicu umyješ, vydlabeš a nakrájaš. Zemiaky ošúpeš, nakrájaš a spolu s tekvicou dáš variť do litra osolenej vody.

Keď sú zemiaky a tekvica mäkké, tak ich rozmixuješ. Vodu nezlievaš.

Pridáš smotanu, za priebežného miešania privedieš k varu a odstavíš.

Tekvicové jadierka si na panvici na sucho opečieš.

V tanieri polievku pokvapkáš olivovým alebo tekvicovým olejom, pridáš si opečené jadierka a máš hotovo.

PS: na úplný záver, ak chceš, ale nemusíš, pridaj si trošku Muškátového oriešku… mne to s ním viac chutí, ale nechám na teba.. 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

108 kcal, tuky 1 g, bielkoviny 4 g, sacharidy 20 g, vláknina 4 g


TIP: na internetoch som túto polievku videl už aj s chrenom, kari, bujónom… proste ľudia majú veľmi silnú tendenciu si jednoduché veci komplikovať.. 🙂 ale ty si život nekomplikuj, daj si tento jednoduchý a lahodný recept, ktorý je ideálny na večeru, kľudne aj neskorú večeru, keďže jedna porcia obsahuje málo kalórii.. 

PS: a áno. Tekvicu nešúpeš a áno, keď vychladne, tak ti zhustne. Ale riediť nemusíš, stačí keď opäť zohreješ. 🙂 a tu sa pozri, ako by mohlo vyzerať celý tvoj deň 😉

PS 2: mám tu pre teba z tekvice aj zaujímavý recept na perkelt tak trochu inak, prípadne pečenú tekvicu s kozím syrom.. tak smelo do toho, určite vyskúšaj 😉