Kurací perkelt tak trochu inak

kurací perkelt, recept, kuracie stehno, cícer, tekvica, hokkaido, maslová, ako pripraviť, tip na dobrý recept, koriander, chilli, neskorá večera, neskorú večeru

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Kuracie nožičky – 8 ks

Cícer – 250 g

Tekvica Hokkaido – 1 ks

Cibuľa – 1 ks

Cesnak – 2 strúžiky

Voda – 500-750 ml (+ voda na namočenie cíceru)

Soľ, Čierne korenie, Koriander, Chilli, Repkový/Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Ak sleduješ moje príbehy na Instagrame, určite si zachytil, že som raz večeral o pol desiatej večer. 🙂 Áno, bol to tento recept, jednoduchý, zdravý, chutný, ale hlavne ľahký na trávenie a ešte aj zasýti.

Cícer namočíš na aspoň 12 hod. do vody.

Kuracie nožičky v hlbšej panvici prudšie opečieš z každej strany, potom ich vyberieš a odložíš bokom. Do výpeku pridáš nakrájanú cibuľu a cesnak, stiahneš teplotu a opečieš do zlata. Medzitým si nakrájaš tekvicu, ktorú pridáš k cibuli s cesnakom. Podleješ pol litrom vody, vložíš kuracie nožičky a celé podusíš prikryté a na miernej teplote 20 min.

Nožičky opäť vyberieš, lebo to celé rozmixuješ. Nakoniec pridáš scedený cícer a spolu s nožičkami dovaríš, kým ti cícer nezmäkne. Opäť prikryté a opäť na miernej teplote. Cca 25 min.

Výsledok bude hustá zmes s kúskami cíceru a jemným kuracím mäskom.

Na tanieri ešte ozdobíš čerstvými lístkami koriandrom a chilli.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

468 kcal, tuky 20 g, bielkoviny 33 g, sacharidy 39 g, vláknina 14 g


TIP: keby sa ti to zdalo až príliš husté, kľudne si pridaj ešte trochu vody 🙂

TIP 2: Dá sa cícer uvariť aj zvlášť a pridať až na konci, ale dodrž dobu dusenia celej zmesi 45min., aby si mal kuracie mäso jemné

PS: jednoduchý recept plný bielkovín, ako stvorený na neskorú večeru, hlavne ak si dávaš po práci fitko 😉 a tu vyriešiš aj raňajky s obedom 😉