„Kovbojské“ fazule

kovbojské fazule, recept, údené koleno, klobása, recepty nad ohňom, na opekačku, na grill,, tymián, chilli

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Údené koleno bez kosti – 700 g

Klobása – 1 väčší kus

Fazuľa v paradajkovej omáčke – 2 plechovky (2×400 g)

Cibuľa – 1 ks

Cesnak – 3 strúžiky

Tymián, Chilli, Bravčová masť (keď nemáš, môžeš použiť aj repkový olej)

Čerstvý chlieb

AKO NA TO:

Na tento recept som si vždy robil chute, keď som ako malý chlapec sledoval rôzne americké kovbojky. Veľmi často si tam kovboji totiž pripravovali „fazole“ a vždy to bolo v hlbšom kotlíku nad ohňom, vo voľnej prírode a v krásnom prostredí. Keď som bol teraz s rodinou na chate, napadlo ma ho nejakým spôsobom vymyslieť, ako to asi tí kovboji celé mohli pripravovať. Samozrejme som tam pridal aj chuťovky ako klobása a údené koleno, ale ak by som bol kovbojom, chcel by som ich jesť presne takto.

Na masti si opečieš nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Medzitým si najkrájaš údené koleno a klobásu a celé spolu prepečieš. Na záver pridáš dve konzervy fazúľ aj s paradajkovou omáčkou, premiešaš, necháš prejsť varom a odstavíš. Pridáš lístky čerstvého tymiánu a chilli papričky a máš hotovo.

Zajedáš čerstvým chlebom, ako správny kovboj. 😀

Dobrú chuť a nech ti slnko svieti na cesty.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

816 kcal, tuky 35 g, bielkoviny 63 g, sacharidy 62 g, vláknina 15 g


TIP: klobása s kolenom sú dosť slané, takže nemusíš ani soliť.. 🙂

PS: priprav si tento recept romanticky v kotlíku nad ohňom, ako tento guláš 😉

PS 2: Ak použiješ sušenú fazuľu, tak rozhodne namoč na 24 h pred varením a ako paradajkovú omáčku, použi pasírovené paradajky 😉