Opečené huby so slaninou, zemiakmi a cibuľkovým dipom

zemiaky, huby, šampióny, slanina, recept, obed, jednoduchý, chutný, zdravý, dip, jogurtový, jogurt, olivový olej,

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Malé zemiaky – 16 ks

Šampióny – 500 g

Oravská/Anglická slanina – 200 g

Soľ, Čierne korenie, Čerstvá petržlenová vňať, Repkový/Slnečnicový olej

Cibuľkový dip

AKO NA TO:

Kolegyne v práci ma videli jesť tento recept a povedali, že „hmm.. to vyzerá dobre„. A nie len vyzerá. Tento jednoduchý recept na obed je naozaj fantastický.

Zemiaky uvaríš v šupke, cca 20 min. Nešúpeš ich. Len uvaríš.

Ak nájdeš malé šampióny nemusíš ich ani krájať, keď len väčšie, tak ich nakrájaj. Rovnako tak nakrájaj aj slaninu.

Do hlbšej panvice dáš trochu oleja a zemiaky, šampióny a slaninu naraz opekáš, kým sa ti huby a slanina krásne prepečú. Priebežne premiešaš.

Na záver pridáš čerstvú petržlenovú vňať (lístky natrháš, stonku nakrájaš nadrobno) a odstavíš.

Dip si pripravíš podľa receptu, odkaz nájdeš vyššie.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

566 kcal, tuky 22 g, bielkoviny 37 g, sacharidy 55 g, vláknina 9 g


TIP: môžeš vyskúšať aj iné omáčky alebo nejaký dobrý šalát 😉

PS: do dipu si namáčam zemiaky, huby aj slaninu 😉 a ak sa chcem inšpirovať na řanajky aj večeru, kuknem sem 🙂