Lososové špagety carbonara

Lososové špagety carbonara

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Špagety – 250 g

Losos, filet – 200 g

Mlieko – 100 ml

Vajíčko – 2 ks

Parmezán

Soľ, Čierne korenie, Rozmarín

AKO NA TO:

Úplne jednoduchý recept na vynikajúcu večeru alebo aj obed.

Cestoviny uvaríš v osolenej vode podľa návodu na obale.

Na panvici mezditým opečieš lososa, kožou dole. Ak chceš, môžeš aj obrátiť, aby si ho dopiekol, ale opatrne, aby ti mäso nevyschlo. Rybu po upečení vyberieš na tanier, panvicu len odložíš bokom, aby trochu vychladla. Ešte ju budeš potrebovať, ale nie takú rozpálenú. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Špagety scedíš, mäso rukami rozberieš na menšie kúsky.

V mlieku rozšľaháš 2 vajíčka a teraz postupuj nasledovne. Do panvice vlož cestoviny, kúsky lososa, lístky rozmarínu a podlej pripravenými vajíčkami v mlieku. Panvicu vrátiš na sporák a na miernej teplote a za stáleho miešania pripravíš jemnú omáčku, ktorá ti krásne obalí špagety. Preto musíš ale panvicu nechať schladiť, pretože nechceš z vajíčok praženicu.

Na záver okoreníš a posypeš parmezánom.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

434 kcal, tuky 12 g, bielkoviny 24 g, sacharidy 55 g, vláknina 3 g

A ČO VYSKÚŠAŤ AJ INÉ CESTOVINY?