Čili olej a cesnakovo-rozmarínový olej

Čili olej a cesnakovo-rozmarínový olej

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Olivový olej

Repkový olej

Cesnak + čerstvý rozmarín

Sušené čili

AKO NA TO:

Pre oba oleje je postup viacmenej rovnaký.

  1. Cesnak ošúpeš a nakrájaš na hrubšie plátky. Necháš zohriať repkový olej, pridáš do neho nakrájaný cesnak s vetvičkami rozmarínu a keď sa začnú piecť odložíš bokom a necháš trochu vychladnúť. Nechceš, aby ti cesnak zhorkol, ide len o to, aby pustil chuť.
  2. Sušené čili vložíš na suchú panvicu a zohreješ. Až potom prileješ repkový olej, premiešaš a opäť odstavíš a necháš vychladnúť.

Oba oleje naleješ do pripravených nádob, kde ich v pomere 1:1 zriediš s extra panenským olivovým olejom.

Pre lepší efekt ponechaj aj cesnak s vetvičkami rozmarínu.

PS: Olivový olej nezahrievaj, je určený pre studenú kuchyňu a ohrievaním sa môže znehodnotiť. Repkový olej je pre zmenu určený pre tepelné úpravy a má, podobne ako olivový, veľmi dobrý pomer Omega-3 mastných kyselín.

Užívaj!

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

41 kcal, tuky 5 g, bielkoviny 0 g, sacharidy 0 g, vláknina 0 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

VYSKÚŠAJ AJ OSTATNÉ OMÁČKY/DIPY: