ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Olivový olej
Repkový olej
Cesnak + čerstvý rozmarín
Sušené čili
AKO NA TO:
Pre oba oleje je postup viacmenej rovnaký.
- Cesnak ošúpeš a nakrájaš na hrubšie plátky. Necháš zohriať repkový olej, pridáš do neho nakrájaný cesnak s vetvičkami rozmarínu a keď sa začnú piecť odložíš bokom a necháš trochu vychladnúť. Nechceš, aby ti cesnak zhorkol, ide len o to, aby pustil chuť.
- Sušené čili vložíš na suchú panvicu a zohreješ. Až potom prileješ repkový olej, premiešaš a opäť odstavíš a necháš vychladnúť.
Oba oleje naleješ do pripravených nádob, kde ich v pomere 1:1 zriediš s extra panenským olivovým olejom.
Pre lepší efekt ponechaj aj cesnak s vetvičkami rozmarínu.
PS: Olivový olej nezahrievaj, je určený pre studenú kuchyňu a ohrievaním sa môže znehodnotiť. Repkový olej je pre zmenu určený pre tepelné úpravy a má, podobne ako olivový, veľmi dobrý pomer Omega-3 mastných kyselín.
Užívaj!
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
41 kcal, tuky 5 g, bielkoviny 0 g, sacharidy 0 g, vláknina 0 g